Sultangazi Petek Temizliği

Kış boyunca ısıtma sisteminizi maksimum verimle kullanmanızı sağlayan petek temizliği her sene düzenli olarak yaptırmanız gereken, sistemin ömrü ve arızaların önlenmesi açısından zaruri olan bir bakım işlemidir. Sultangazi petek temizliği servisimiz arızaların ve kullanım maliyeti artışlarının önlenmesi için kış öncesinde peteklerinizi temizletmenizi önerir. Kış boyunca sürekli kullanılan ısıtma sistemleri şebeke suyuyla ısıyı peteklere ve petekler üzerinden de iç mekâna iletir.

Sultangazi Kalorifer Peteği Temizleme İşlemi

Şebeke sularıysa kireçli olduğu için zamanla peteklerde kireç birikir ve bu kirecin temizlenmemesi halinde peteklerde ısınma sorunu olur. Peteklerin mekânı sorunsuz ısınması için tüm yüzeylerinin eşit oranda ısınması gerekirken diplerde biriken kireç ve diğer maddeler, alt kısmın ısınmamasına yol açar.

Peteklerin alt kısmının ısınmasına engel olan kireç birikintileri, peteklerin tüm yüzeylerine ince bir tortu olarak yapışan kireç kalıntılarının yerçekimi sayesinde dipte birikmesiyle daha da büyük problemlere sebep olur. Önceleri çok ince bir tortu katmanı olan bu tabaka zamanla daha fazla birikme olmasından ötürü yoğunlaşır. Belli bir aşamadan sonra suyun geçişini engelleyecek kadar yoğunlaşan pislik tabakası yüzünden tesisattan gelen sıcak su sadece peteklerin üst bölümünü dolaşır.

Sıcak suyun alt kısma ulaşamadan peteği terk etmesi ise peteklerin tamamının ısınmaması yani mekânı da olması gerektiği şekilde ısıtamaması anlamına gelir. Önceleri dokunulduğunda dahi fark edilmeyecek kadar düşük bir ısı kaybı söz konuyken ilerleyen süreçte peteklerin altında geniş yüzey alanları tamamen soğuk kalır.

Sultangazi Kombi Petek Bakımı Hizmetleri

Peteklerin alt bölümünde biriken kireç ve diğer madde kalıntıları sıcak suyla birlikte taşınabildiğinden, bu pislik tabakası tesisat borularında ve sistemin suyla temas kuran diğer elemanlarında tıkanmalara da yol açabilmektedir. Sultangazi petek temizliği servisimiz bu sebeple sorunun ilerleyerek, tıkanıklıklara yol açmasına izin vermeden petek temizliği için iletişime geçmenizi tavsiye eder. Şebeke sularının kireçli olduğu ülkemizde ısıtma sistemlerinden yıl boyunca maksimum verimi almak isteyenlerin peteklerini yıllık aralıklarla temizletmesi yararlı olacaktır. Alt kısmı ısınmayan petekler mekânı istenen şekilde ısıtamadığı için sistem daha yüksek sıcaklık aralıklarında çalıştırılır ki, bu da artan enerji tüketiminin faturaları da arttırması manasına gelmektedir.

Bir Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.