Petekleri Temizlemek Neden Önemlidir

Petekleri Temizlemek Neden Önemlidir?

Petek yada diğer adı ile radyatörler alt kısımlarında barındırdığı katranlaşmış su nedeni ile genellikle suyun geçiş hızını engellemektedir. Su hızı düşük olduğundan dolayı etkileşim zorlaşarak ısıyı iletemezler. Petek içerisinde ki yabancı maddeler dışarıya tahliye edildiğinde geçiş hızı hızlanarak ısı etkileşimi hızlıca hareket etmektedir. Peteklerin içeridinde’ki kirli suyu dışarıya tahliye etmek için petekler yerlerinden sökülerek yapılması geçmişte uygulanan bir yöntemdir. Bu nedenle yeni ve gelişmiş teknoloji ile kısa ve akılcı çözümler daha çok rağbet vermektedir.

Son teknoloji ile petek temizliği işlemi tek bir radyatör üzerinden yapılmaktadır. Özellikle petek temizleme işlemi için daire içerisinde bulunan banyodaki havlupan üzerinden bağlantı yapılarak çözümlenmektedir. Kimyasallı makineli petek temizleme işlemleri her 2 yılda bir muhakkak yapılmaktadır.

Radyatör içerisinde bulunan çamur, tortu ve balçık gibi yabancı maddeler kombinin filtresini’de kirleterek kombinin çalışmasını zorlaştırmaktadır. Kombi zorlandığında ise yakıt tüketimini kat kat fazlalaştırarak ay sonunda yüksek doğalgaz fatura ödemenize sebep olmaktadır. Ayrıca peteklerin verimi fatura yüksek gelmesine rağmen minumum seviyede fayda sağlamaktadır.

Petek Temizleme İçin Bazı Gerçek Bilgiler

Firmamız 9 yıllık tecrübesi le kimyasallı petek temizleme hizmeti vermektedir. Kimyasal zararlı mıdır? Sorusunun yanıtı ise aslında çok basit. Kimyasal madde asit içeren madde olduğundan asit bazı çok fazla olan ürünler tesisatı delerek yarardan çok zarar verebilmektedir. Bu nedenle kimyasallı ilaç kullanırken önemli olan husus T.S.E belgeli ve patentli olmasına özen gösterilerek kullanılmalıdır.

En etkili yol ise kimyasallı ilaç esnasında ürünü su ile karıştırarak tesisata yaymak ve bu işlem bittikten hemen sonra kimyasallı ilacı tesisat üzerinden tahliye etmektir. İlaç tesisat içerisinde kalmayacak şekilde bittikten sonra isteğe göre koruyucu korozyon önleyici ürün tesisat üzerine yayılarak tesisatın içerisinde kalacak şekilde işlem sonlandırılmalıdır. Firmamız en ucuz petek temizliği fiyatları ile sizlere 2019-2020 yılında da hizmet veren öncelikli firmadır.

Bir Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.