doğalgaz tasarrufu nasıl yapılır

Doğalgaz Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Doğalgaz tasarrufu nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını vermeye çalışacağız. Doğalgaz faturalarında nedensiz yükseliş çoğu zaman havaların mevsim normallerinden daha soğuk olmasına bağlanırken bazen de kombinin bakım görmesi gerektiği düşünülür.

Ancak çoğu doğalgaz kullanıcısı kombi gibi peteklerin de yıllık periyotlarla bakım görmesi gerektiğini gözden kaçırır. Temizlenmeden seneler boyunca kullanılan peteklerin su geçişlerinde kireç ve pislik sebebiyle oluşan çamurlaşma ısınma sorunlarına yol açmakta ve bu durum neticesinde doğalgaz sarfiyatı artmasına karşın ısınma verimliliğiniz azalmaktadır. Doğalgaz tasarrufu yapmak ve bu kışı cep yakan doğalgaz faturaları ödemeden geçirmek isteyen herkesin petek temizliğini kış öncesinde yaptırmasında yarar var.

Kış soğuklarında konforlu şekilde ısınamadığınız gibi, bir de yüksek doğalgaz faturaları ödemek zorunda kalmamak için petek temizliğinizi aksatmadan yapmanızı önermekteyiz. Kombiniz doğalgazı tasarruflu şekilde kullanarak ısı enerjisine dönüştürse bile peteklerinizi aynı verimlilikle ısınmadığında ısı kaybı yaşanması, ısınma konforunuzun azalması ve doğalgaz faturalarının da yükselmesi kaçınılmaz hale gelir.

Doğalgazı ısı enerjisine dönüştüren kombiniz tesisat aracılığıyla bu ısıyı peteklere iletir ve petekleriniz de tesisattan gelen ısıyı mekana vererek ısınmanızı sağlar. Sistemin son halkası olan peteklerin her yerinin eşit şekilde ısınmaması ve çok geç ısınması durumunda ısı yaşanan ısı kaybı, doğalgaz tasarrufu yapmanızı imkansız hale getirir.

Firmamızın sunduğu petek temizliği hizmetlerinde peteklerinizin tesisattan sökülmesine gerek kalmamakta, kombiden yapılan bağlantı ile tüm petekleriniz pratik bir şekilde kireç tortusu ve çamurdan arındırılmaktadır.

Bu işlem için Nano Clean isimli sadece bu iş için özel olarak geliştirilen bir ilaç karışımı kullanmaktayız. Bu özel kimyasal peteklerinizin su geçişlerindeki tıkanıklığın hızla çözülmesini sağlar ve ardından ekiplerimiz çift yönlü yıkama yapan makinalarla çözülen pisliği peteklerinizden temizler. Kullanılan yıkama makinaları tesisatta hiçbir kireç ve pislik artığı bırakmamakta, temizlik işleminin hiçbir yeri kirletmeksizin pratik bir şekilde tamamlanmasını sağlamaktadır. Doğal tasarrufu yapmak ortamın erken ısınması ve peteklerin bakımını tam zamanlı yapılmasına bağlı etkenlerden oluşmaktadır.

Doğalgaz Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Doğal gaz, Dünya’nın iç kısımlarında milyonlarca yıl boyunca birikmiş fosil bazlı bir gazdır. Doğal gaz tasarrufu sadece doğal gaz kullanımının azaltılması anlamına gelmez. Isıtma ve izolasyon sistemleri, perde ve kombi kullanımı da doğalgazın kısılmasında oldukça etkilidir. Doğal gaz tasarruf yöntemleri ciddi bir maddi avantaj sağlamakta ve aynı zamanda doğal kaynakların tüketimini azaltmaktadır. Bina duvarları ısı geçirgen bir yapıya sahiptir.
Bu nedenle, kışın ısıyı içeriden dışarı atma, yazın ise yakıcı ısıyı evin dışına yayma eğilimindedir. Dıştan ısı yalıtım sistemleri kullanılarak bu durumun önüne geçilebilir.

Dışarıdan ısı yalıtımı, ısının evin içine kaçmasını engeller. Bu da doğal gaz kullanımını azaltır, tasarruf sağlar. dış yalıtım; Taş yünü, EPS levha, XPS levha, ısı yalıtım yamaları ve donatı filesi gibi malzemeler kullanılmaktadır. Bu malzemeler ısıya dayanıklı özellikleri ile ısı yalıtımında etkin rol oynarlar. Isı yalıtımının yanı sıra birçok malzeme ses yalıtımı olarak da etkilidir. Doğalgaz tasarrufu yapmak her açıdan kişilere avantajlar sağlar.

Doğalgaz Tasarrufu Önemi Nedir?

Isı yalıtım levhaları evin bazı kritik bölgelerinde ve istenirse dış cephe yalıtımı olarak kullanılabilir. Özellikle radyatör arkasına konulan ısı yalıtım levhaları etkilidir. Radyatörler duvara çok yakın oldukları için yaydıkları ısının bir kısmı doğrudan duvar tarafından emilir. Bu tür kritik yerlere ısı yalıtım levhaları yerleştirmek, içerinin çok daha hızlı ısınmasını ve çok daha az doğalgaz tüketmesini sağlar.

Radyatörün önüne asılan perdeler odanın çabuk ısınmasını engeller. Perde verilen ısıyı emdiği için doğalgaz tüketimi fazladır. Bazı durumlarda, yangın tehlikesine de neden olabilir. Bu nedenle radyatörün bulunduğu duvarda radyatör yerine perde daha iyi olabilir. Radyatör önüne asılacak ise radyatör ile perde arasında en az 50 cm mesafe olmasına dikkat ediniz. Ancak kullanım sırasında soğutucuyu kapatmaması için perdenin açılması doğal gaz tasarrufu için önemli bir yoldur.

Doğalgaz Tasarrufu Teknikleri Nelerdir?

Oda ısıtma radyatörlerinin mümkün olan en yüksek güç ve verimle çalışması için önlerinde herhangi bir nesne bulunmamalıdır. Burada en çok yapılan hatalardan biri soğutucuların önüne koltuk koymaktır. Koltuk önde ise radyatörden gelen ısı kırılır ve koltuğu emer. Bu, iç mekanın yetersiz ısınmasına yol açar. Bu nedenle koltuk radyatörün önüne yerleştirilmemelidir. Radyatör verimli çalışıyorsa kabin çok daha hızlı ısınır ve gereksiz yere doğalgaz tüketimi olmaz.

Yapılan araştırmalar, termostatik vana kullanımının doğalgaz faturalarında sıfıra varan tasarruf sağlayabildiğini gösteriyor. Termostatik vana, ortam sıcaklığının korunmasında çok önemli bir rol oynayan akıllı bir vana türüdür. Termostatik vana, sıcaklığa bağlı olarak doğalgaz kullanımını durdurur ve gerektiğinde tekrar açar. Bu sayede, doğal gaz kullanımı sınırlandırılırken, odanın sıcaklığı her zaman sabit kalır. Bu da doğal gaz kullanımında önemli tasarruflara yol açmaktadır.

Bir Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir