Isıtma Sisteminizin Petek Temizliği

Isıtma sisteminizden uzun yıllar boyunca, verimli bir şekilde yararlanmak için Isıtma Sisteminizin Petek Temizliği işlerini aksatmamanız gerekir. Şebeke suyundaki kirecin birikmesinden kaynaklı ısınma sorunları her ay kabarık faturalar ödemenize ve üstelik ısınma konforunuzun her ay biraz daha düşmesine sebep olur.

Günümüzde getiren özel makinalarla kapalı devre olarak yapılan petek temizleme işlemi, kısa sürede peteklerde ve tesisatta biriken kirecin tamamen tahliye edilmesini sağlıyor. Böylece peteklerin dibindeki kireç ve diğer maddelerin birikmesinden kaynaklanan ısınma sorunları gideriliyor.

Yerden ısıtma sistemlerinden merkezi ısıtma sistemlerine, şebeke suyunu ısıtma prensibiyle çalışan tüm sistemlerde görülen bu sorun uzun vadede yüksek oranlarda ısı kaybına yol açtığı için petek temizliğini aksatmamanızda yarar var. İstanbul Petek temizliği için her semtte görev yapan ekiplerimizden bu konuda profesyonel destek hemen alabilirsiniz.

Şebeke suyundaki kireç, çamaşır ve bulaşık makinalarında olduğu gibi ısıtma sistemlerinde de zamanla birikmeye başlar. Kirecin sıcaklık arttıkça daha fazla çökmesi, kireç birikmesinden kaynaklı ısınma problemleri yüzünden çalışma derecesi yükseltilen ısıtma sisteminde daha da fazla kireç birikmesine sebep olur.

Sorunun kısırdöngü haline gelmesine neden olan bu durum neticesinde ısıtma sistemlerinde zeminin belli yerleri ısınmamaya, klasik sistemlerdeyse peteklerin alt bölümü soğuk kalmaya başlar. Kullanılan yakıt miktarıyla beraber ısınma maliyetinde de artış olduğu için kireç ve diğer madde birikintileri temizlenmediği sürece bu sorun, her kullanımla birlikte biraz daha artarak devam eder. Petek yıkama makinalarıyla artık çok pratik bir şekilde yapılan

Isıtma Sisteminizin Petek Temizliği işlemi, soruna uzun vadeli çözüm getirir. www.petektemizligifiyatlari.com sizlere bu alanda en kaliteli hizmeti sunmayı garanti eder. Kapalı devre olarak tüm petekleri ve tesisatı temizleyen yıkama makinaları, bu temizlik işlemini özel kimyasal karışımlar kullanarak yapar. Bu kimyasal maddeler peteklerde ve tesisatın su geçişlerinde biriken kireci tamamen çözdüğü gibi, biriken diğer maddelerden kaynaklı çamurlaşmanın da kolayca temizlenmesini sağlar.

Kimyasalın uygulanmasının ardından durulama işleminde tesisata verdiği suyun yönünü kısa aralıklarla değiştiren petek temizleme makinaları, böylece oluşan çalkalama etkisi ile petek içlerindeki tüm noktaların derinlemesine temizlenmesini sağlar. Ev ve işyerlerinin Isıtma Sisteminizin Petek Temizliği için ortalama bir saat yeterli olurken merkezi ısıtma sistemlerinde, kaç petek temizleneceğine göre petek temizleme işlemi birkaç saat kadar sürebilir.

Isıtma sistemlerinin petek temizliği, her yıl düzenli olarak yapılmalıdır. Isıtma sistemindeki peteklerin temizliği, yılda en az iki kez yapılmalıdır. İlk olarak ısıtma sistemi kapalı iken peteklerin temizliği yapılmalıdır. Bu temizliğe göre ise;
1-Peteklerin alt kısmındaki kireçlenmeyi önlemek için, peteklerin üst kısmına 1-2 litre su dökülerek yıkanmalıdır.
2- Kireçlenmeyi önlemek için, peteklerin baş kısmı ıslak bezle silinmeli, ardından kurulanmalıdır.
3- Peteklerin içi boşaltılarak, temiz su ile durulanmalıdır.
4- Isıtma sisteminin kapalı iken, peteklerin alt kısmına soğuk su dökülerek temizlenmelidir.
5- Yıkama sonunda, peteklerin alt kısmına kireçlenmeyi önlemek için 1-2 litre su dökülerek yıkanmalıdır.
6- Peteklerin baş kısmına ıslak bezle silinmeli, ardından kurulanmalıdır.
7- Peteklerin içi boşaltılarak, temiz su ile durulanmalıdır.
8- Isıtma sistemi açık iken, peteklerin alt kısmına soğuk su dökülerek temizlenmelidir.
9- Yıkama sonunda, peteklerin alt kısmına kireçlenmeyi önlemek için 1-2 litre su dökülerek yıkanmalıdır.

Isıtma sistemleri petek temizliği ile ilgili olarak, petekleri temizlemek için izin verilen en yüksek sıcaklık derecesine ulaştırmak amacıyla su ısıtılır. Sıcak su, peteklerin dış yüzeyini ısıtır ve bu suda bulunan kireç, kolayca eritilir. Isıtılan su, peteklerin iç yüzeyini ısıtır ve bu sayede peteklerin temizlenmesi sağlanır.

Petek Temizliğinin Hayatımızdaki Önemi Nedir?

İnsanlar hayatları boyunca ısıtma sistemlerine ihtiyaç duyarlar. Isıtma sistemleri peteklerine yakıt ile ısı verirler. Peteklerin temizliği yapılmadığı takdirde, ısıtma sistemleri çalışmayacaktır. Peteklerin temizliği yapılması için, petekleri yakıt ile ısıtmadan önce temizlenmesi gerekir. Yakıt ile ısıtmadan önce peteklerin temizliği yapılırsa, petekler daha uzun ömürlü olacaktır.

Petek Temizliği Yapılmazsa Isıtma Sistemi Nasıl Etkilenir, Ne Sorunlar Oluşur?

Peteklerin temizliği yapılmadığı takdirde, ısıtma sisteminden duman çıkacaktır. Isıtma sistemlerinin petek temizliği yapılırken, peteklerin temizliği yapan kişiye tehlikeli olacağı için, peteklerin temizliği yapan kişiye mutlaka gerekli koruyucu ekipmanlar verilmelidir. Peteklerin temizliği yapan kişi, gerekli koruyucu ekipmanları kullanmadığı takdirde, zarar görecektir.

Isıtma sistemlerinin petek temizliği yapılırken, peteklerin temizliği yapan kişiye öncelikle gerekli bilgiler verilmelidir. Peteklerin temizliği yapan kişi, petekleri yakıt ile ısıtmadan önce temizliği yapmalıdır. Peteklerin temizliği yapan kişiler, petekleri yıkarken gerekli koruyucu ekipmanları kullanmalıdır.

En Kolay Petek Temizleme Yöntemleri

İlk olarak peteklerinizi bir bezle temizleyin. Bunun için öncelikle peteklerinizin üst kısmını temizleyin. Ardından peteklerinizi içine doğru bastırarak, kirli suyu çıkarın. Kirli suyu çıkarırken, peteklerinizi temizleyin. Son olarak, peteklerinizi nemli bir bezle silin. Bu işlemi yaparken, peteklerinizin içine soğuk su püskürtün. Soğuk su püskürtülürken, peteklerinizi silin. İşlemleri tamamladıktan sonra, peteklerinizi tekrar kapatın.

İçinde ısıtıcı olan herhangi bir ısıtma sistemindeki peteklerin temizliği en az 1 yılda bir yapılmalıdır. İlk olarak ısıtma sisteminin dışına çıkılır. Peteklerin etrafındaki kiri, çamur ve tortular temizlenmelidir. Peteklerin etrafında tortu varsa, bunların temizlenmesinde çok ince bir fırça kullanılmalıdır.

Çamur, tortu ve kirleri temizlemek için birkaç damla deterjan ve birkaç litre kaynamış su içine konur. Bu suyun içinde çamur, tortu ve kirleri eriten bir karışım hazırlanır. Bu karışımdan peteğin üzerine birkaç damla damlatılır. Birkaç dakika beklenir ve sonra su ile yıkanır. Peteklerin içine deterjan veya asit damlatarak temizlenmesi de mümkündür. Peteklerin içine 1 litre suyun içine 2 çorba kaşığı deterjan veya asit konur. Karışım 24 saat bekletilir. Bu karışımdan peteğin üzerine birkaç damla damlatılır. Birkaç dakika beklenir ve sonra su ile yıkanır.

Petekleri Yıkayarak Temizleme

Petek temizleme yöntemleri, peteklerin yıkanarak veya kurutularak temizlenmesi yöntemleridir. Peteklerin temizlenmesi için en çok kullanılan yöntem, peteklerin yıkanmasıdır. Peteklerin yıkanması yöntemi ile, petekleri nem, toz veya diğer zararlı maddelerden arındırmak mümkündür.

Peteklerin kurutularak temizlenmesi yöntemi ise, peteklerin nemli ortamlardan uzaklaştırılması amacıyla kurutulması yöntemidir. Petek temizleme yöntemleri, suyu, buharı, karbondioksiti veya elektrik enerjisi ile yapılan temizliklerdir. Bu yöntemler birbirinden farklı özellikleri, avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır.
Petek temizleme yöntemleri, peteklerin çamur, kireç veya diğer lekelerden arındırılmasını amaçlayan yöntemlerdir. Petek temizleme yöntemleri ister kimyasal ister fiziksel olarak uygulansın, temizleme sırasında yüksek ısı ile yanmaya başlayan lekelerin kızgın demir gibi etkisiyle arındırılması sağlanır.

Bir Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir